Dijital Pazarlama Ajansları Hakkında Her Şey

Dijital Pazarlama Ajansları Hakkında Markaların Bilmesi Gereken Her Şey

Dijital Pazarlama Nedir?

Belirlenmiş bir hedef kitleye, dijital iletişim kanalları yoluyla yapılan ikna faaliyetleridir. Bu tür iletişim çabaları bir ürün veya hizmet tanıtımı olacağı gibi hedef kitlenin herhangi bir konuda bilgilendirilmesi, farkındalığının oluşturulması yoluyla kamuoyu oluşturma amacı da güdebilir. Dijital kanallar yoluyla yapılan planlanmış ikna iletişim süreçlerinin tümü dijital pazarlama’nın şemsiyesi altında kavramsallaştırılır. Bu faaliyetler ve hizmetlerin tümü dijital pazarlama ajansı tarafından gerçekleştirilebilmektedir.

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama Ajansı Ne İş Yapar?

Markanızın ya da kurumunuzun dijital dünyadaki ve sosyal medya üzerindeki vitrinini yöneten dijital pazarlama ajansı izlemeniz gereken stratejilerle ilgili güncel yöntemler uygulayarak, tanınırlığınızı artırır.

  • Pazarlama Stratejisinin Belirlenmesi

Medya üzerinden yapılan harcamalar, eğer başarılı bir strateji üzerine inşaa edilmezse pazarlama maliyetleri artabilir ve bütüncül bir yaklaşım içermeyen ikna faaliyetleri, çoğu zaman amacına ulaşamaz.

Daha düşük bütçe ile daha etkili bir iletişim sürdürebilmek için öncelikle markanın pazardaki konumu araştırılır ve başarı kriterleri belirlenir. Anahtar performans göstergeleri olarak da anılan bu kriterler, dijital pazarlama faaliyetlerinin sürekli olarak gelişmesini ve hedeflere ulaşılması için gerekli olan yaratıcı fikrin bulunmasını sağlar.

Pazarlama stratejisi her marka için özel olarak belirlenmelidir.

  • Pazarlama Planının ve Çözümlerinin Uygulanması

Dijital pazarlama ajansları, oluşturdukları strateji ile birlikte belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi için markalarla birlikte hareket etmeli, alınan kararları titizlikle uygulamalıdır.

Daima öğrenmeye açık olmalı ve her müşterinin ihtiyacına göre kendisini geliştirmelidir.

  • Pazarlama Sonuçlarının Analiz Edilmesi

Ajansınız, markanız için uyguladığı  stratejinin sonucunda elde edilen verileri ve sonuçları raporlayarak, yeni stratejiler geliştirmeli ve  izleyeceği yolu belirleyerek şeffaf bir şekilde bilginize sunmalıdır.

dijital pazarlamanın çalışma alanları

Dijital Pazarlama Ajansı Hangi Hizmetleri Verir?

Dijital iletişimin hacmi, teknolojinin gelişmesine bağlı olarak sürekli genişlemekte ve sürekli yeni iletişim kanalları ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte dijital pazarlama iletişimi, yaygın olarak kullanılan dijital iletişim kanalına göre kategorilendirilmiştir.

  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Google, Bing veya Yandex gibi arama motorlarının sıralama algoritmalarına uygun şekilde web sayfasının düzenlenmesi ile arama sonuçlarında üst sıralara yükselmeyi amaçlayan uygulamaların tümüne Arama Motoru Optimizasyonu denmektedir.

Sektörde yaygın olarak kullanılan SEO kısaltması ise İngilizce Search Engine Optimization’ın baş harflerinden gelmektedir.

Arama motorlarının sıralama algoritmaları ile ilgili güncellemelerin sürekli olarak takip edilmesi ve güncellemelerin izlenmesi başarılı olmak için önemlidir.

  • Arama Motoru Pazarlaması (SEM)

Sponsorlu ve ücretli reklamlar vasıtasıyla, arama motoru sonuç sayfalarında üst sıralarda görünmeyi sağlayan ve daha fazla kişiye kısa süre içerisinde ulaşmayı mümkün kılan SEM stratejisi doğru belirlenmeli ve SEO ile birlikte kullanılmalıdır.

  • Sosyal Medya Pazarlaması (SMM)

SMM, sosyal medya kanallarının reklam yönetim platformlarının kullanılması yoluyla hedef kitleye ulaşılması için ilgili platformdan yer ve zaman satın alınması anlamına gelmektedir.
Hızlı sonuç alabileceğiniz ancak maliyetli bir yöntemidir.

  • Sosyal Medya Optimizasyonu (SMO)

İçeriklerden, görsellere kadar marka ile ilgili içeriklerin kullanılan sosyal ağdaki teknik yapı ve jargon ile uyumlu olmasıdır. Hesapların optimizasyonu için sosyal ağlardaki güncellemeler yakından takip edilmeli ve hedef kitle davranışları mercek altına alınarak ilgili içerikler üretilmelidir. Sosyal medya platformu üzerinden yapılan optimizasyon, tıpkı SEO uygulamaları gibi düşük maliyetli ve etkili bir dijital iletişim kanalı oluşturacaktır.

  • Email Pazarlaması

Yapılan satışlar ve pazarlama faaliyetleri ile oluşturulan veri tabanında birçok kullanıcıya ait iletişim bilgisi elde edilmektedir.

Eposta pazarlaması;

  • geçmiş müşterilerde sadakat oluşturulması
  • satın alma davranışının tekrarlanmasını,
  • potansiyel müşterilerin kazanılması,
  • çeşitli hatırlatma ve bilgilendirmelerin yapılması,

gibi birçok önemli işleve sahiptir.

Etkili bir email pazarlaması için email listelerinin gruplandırılması ve gönderilen epostaların müşterilerle ilgili olması önemlidir.

  • İçerik Pazarlaması

İçerik pazarlaması, açıkça tanımlanmış bir kitleyi çekmek ve elde tutmak ve sonuç olarak karlı müşteri eylemi sağlamak için değerli, alakalı ve tutarlı içerik oluşturmaya ve dağıtmaya odaklanan stratejik bir pazarlama yaklaşımıdır.

Ürün ve servisleri müşteriye bilgi verici ve faydalı olacak şekilde sunarak etkilemek ve bu konuda sağlayacağınız devamlılık, içerik pazarlaması konusunda etkili olmanızı sağlayacak ve SEO uyumlu içerikler, görünür olmanıza katkıda bulunacaktır.

  • Web Sitesi Optimizasyon Stratejileri

Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi sunduğunuz ve bunlar hakkında bilgi verdiğiniz web sitelerinizin, daha görünür olması ve web sitenize gelen trafiğin amaca uygun şekilde satış, form toplama gibi sonuçlara dönüşmesi için optimize edilmesidir.

Ajans çalışma ortamı

Dijital Pazarlama Ajansı Ne Zaman Gereklidir?

Gelişen dijital çağ, marka ve kurumların, elektronik ortamlarda ve sosyal medyada görünür olmasını zorunlu kılmış durumda. Bu da her zaman güncel olması gereken araçlara sahip olmanızı gerektiriyor. İşletmenizi büyütmek ve istikrar sağlamak için dijital pazarlama ajansına her zaman ihtiyacınız vardır.

  • İşletmenizi Büyütmek İstiyor, Hedefe Nasıl Ulaşacağınızı Bilmiyorsanız

Ürünlerinizin ya da hizmetlerinizin daha etkili bir şekilde sunulabileceğini ve iyi bir pazarlama fikri ve çalışması ile daha iyi sonuçlar alabileceğinize inanıyorsanız, bunu işin profesyonellerine bırakmak, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

  • Pazarlama Stratejinizin Yenilenmesi Gerektiğini Düşünüyorsanız

Değer yaratmayan ve artık verim alamadığınız yöntemler için değişikliklere gitmeniz gerekebilir. Pazarlama stratejinizin yeniden yapılandırma süreci içerisinde, yeni yöntemler ve daha verimli sonuçlar elde edebileceğiniz uygulamaları, dijital pazarlama ajansı sizin için belirler, planlar ve takip eder.

  • Yeni Bir Marka Oluşturmak İstiyorsanız

Yeni bir marka yaratmak için gereken adımların her aşamasında size yardımcı olabilecek bilgi ve beceriye sahip olan dijital pazarlama ajansları, fikrinizi hayata en iyi şekilde geçirmek için çalışır.

Dijital Pazarlama Ajansları İşinize Nasıl Fayda Sağlar?

Dijital Pazarlama Stratejisi

Markanızın kampanyalarını etkili bir şekilde yöneten ve takip eden dijital pazarlama ajansları, pazarlama bütçenizi doğru bir şekilde kullanarak, görünürlüğünüzü ve kazancınızı artırır.

  • Pazarlama, İşinizi Büyütmeniz İçin En Etkili Yoldur

Doğru pazarlama stratejileri sayesinde, pazar içerisindeki varlığınız ve devamlılığınız sürecek olmakla beraber, hedef kitleye daha az maliyetle ulaşarak, kazancınızı artırabileceksiniz.

  • Kampanyalarınızın Yönetilmesi İçin Gerekli Tecrübe ve Zamanı Sağlar

Yapılması gereken kampanya ve reklamlarla ilgili olarak, gerekli olan bütçeyi dijital pazarlama ajansı belirler ve planlı olarak uygular. Bir yan iş olarak görüp zaman ayırmanıza gerek kalmadan ve yapılması muhtemel hatalardan kaynaklı maliyet kaybı yaşamadan bu sürecin yönetilmesini dijital pazarlama ajansı sağlar.

  • Kampanyalarınızın Başarısı Sürekli Takip Edilir ve Raporlanır

Yapılan reklam ve kampanyaların takip edilmesi ve alınacak sonuçlar, yeni oluşturulacak reklam ve kampanyalar için yol gösterici olacaktır. Süreci bütün ayrıntıları ile sizinle şeffaf bir şekilde paylaşır.

  • Ajansların Kullandığı Birçok Dijital Araç Markanıza Hizmet Eder

Dijital pazarlama ajansı, pazarlama için güncel ve etkili programlar kullanarak gelişmenizi sağlar. Sosyal medya takip araçları, SEO/SEM araçları, email pazarlama programları, içerik geliştirme araçları, proje yönetimi araçları ve pazarlama otomasyonu programları bunların başında gelmektedir.

Bir Dijital Pazarlama Ajansı ile Çalışırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ajansın daha önce hangi kurumlarla çalıştığı, ne kadar sürelerle çalıştığı gibi bilgileri kontrol etmeniz, referanslarını incelemeniz size bilgi verecektir. Ajansın ekibinin nitelikli olup olmadığını, ekiple ilgili bilgi isteyerek öğrenebilir ve kullanılan iletişim kanallarını, süreçleri öğrenebilirsiniz. Zamanlama ve şeffaflık ise dikkat etmeniz gereken diğer önemli faktörlerdir.

Dijital Pazarlama Ajansınızın Başarısı Nasıl Ölçülür?

Taleplerinizi zamanında karşılayabiliyor olması ve kullandığı dijital araçlar ile size raporları eksiksiz bir şekilde iletiyor olması başlıca ölçüm yöntemlerinden olmakla birlikte, çalışmaya başladıktan sonra, internetteki görünürlüğünüzün ve satışlarınızın artmaya başlaması verim aldığınızın kanıtı olacaktır.

İstanbul’daki Dijital Pazarlama Ajansları

İstanbul’da yukarıda belirttiğimiz dijital pazarlama alanlarından en az birisi üzerine uzmanlaşmış 100’lerce dijital pazarlama ajansı vardır. Linkedin verilerini kullanarak sizin için bu ajanslardan bir kısmını derledik. Aralarında FezDigital’in de bulunduğu dijital ajanslar listemiz aşağıdadır:

FezDigital
Ayhan Karaman
Bigbang Digital
Boosmart
Celilcan
Clicksus
Cremicro
Fevreka
Hangeldiye
HD Bilişim
yutturmaca
İmza
Ixirseo
Magna Digital
Metafor Intreactive Agency
Netvent
Zirve
Pealpeak
Reknova
Roible
Roipublic
SEM
Basit
Senfonico
SEO Ajansı
SEO Yıkama
SEO HOCASI
Seo Kaos
Seo Tech
Seo teknikleri
SEO Uyumlu Makale
Seocu
Seoturuncu
Seozof
SEO Stratejisi
Tamseo
Zeo Ajansı

 

Share your thoughts