sosyal medya güncel

Sosyal Medya Platformlarından Güncel Duyurular | Şubat 2021

Sosyal medya platformlarının aylık haberlerini kaçırmamak için mail bültenimize abone olabilirsiniz!

Sosyal medya uygulamaları sürekli güncelleniyor ve dijital dünyada gelişime ayak uydurmak oldukça önemli. İşte bu ay kaçırmak istemeyeceğiniz sosyal medya gelişmeleri!

1. LinkedIn, “En Çok Etkileşim Alan B2B
İçeriklerinin 3 Önemli Özelliği”
ismi ile yaratıcılar için
bir klavuz hazırladı

LinkedIn, “baş parmak durdurucu” içerikler ve kampanyalar yaratmanız için göz önünde bulundurmanız gereken ve önemli noktaları vurgulayan B2B reklam üzerine kullanışlı bir kılavuz yayınladı.

Peki “baş parmak durdurucu” ne demek? İşte LinkedIn şöyle açıklıyor:

” Başparmak durdurucu”, bir kullanıcının kaydırmayı bırakmasına ve dikkatini çekmesine neden olacak kadar göz alıcı, dikkat çekici ve merak uyandıran feed’deki bir içerik parçasını ifade eder. Başparmağı durduran içerik oluşturmak için kesin bir formül yoktur.  Güçlü yaratıcılık, sihrin gerçekleşmesini sağlayan şeydir ve yalnızca yetenekli pazarlamacılardan ve kitleleri hakkında keskin bir anlayışa sahip içerik oluşturuculardan gelebilir. ”

linkedin kılavuz sosyal medya

LinkedIn’in 17 sayfalık kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

2. Google Fotoğraflar’dan Yeni Video Düzenleme Özellikleri

Google Fotoğraflar’da artık daha fazla özellikle bir profesyonel gibi videolar düzenleyebileceksiniz. En güzel yanı ise bunu yapmak uzmanlık gerektirmeyecek. Google, fotoğraf düzenleyicisi gibi ayrıntılı ayarlara sahip güncellenmiş bir video düzenleyicisini kullanıcılara sundu.

google video sosyal medya

Daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

3. Clubhouse Rekor Kırdı!

Mobil veri ve analiz firması olan App Annie tarafından açıklanan verilere göre, Clubhouse dünya genelinde 16 Şubat 2021’e kadar 8.1 milyon indirmeye ulaştı.

Yalnızca davet modu olmasına rağmen bu kadar büyük bir indirme oranına sahip olmasının en büyük nedenlerinden biri ise yüksek profilli konukların olması. Örneğin Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Kanye West. Türkiye’de de ünlülerin vazgeçilmezi haline gelen uygulama şu anda sadece IOS kullanıcıları tarafından indirilebiliyor.

Bu arada Twitter’ın Clubhouse’a rakip olan Spaces özelliği de Türkiye’de kullanılmaya başlandı. Ancak şimdilik kısıtlı bir kullanıcı kitlesi bu özelliği kullanabiliyor. Spaces da Clubhouse gibi şu an için sadece IOS kullanıcıları tarafından indirilebiliyor. Fakat Twitter en kısa zamanda Android uyumlu versiyonun geleceğini de duyurdu.

clubhouse sosyal medya

Haber hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz tıklayınız.

4.Youtube’dan Yeni Özellik: Applause (Alkış)

Youtube içerik üreticilerini çok sevindirecek olan bu applause özelliği sayesinde kullanıcılar, içerik üreticilerine bağış yapabilecekler. Küçük bir izleyici kitlesine sahip olan içerik üreticisinin de bu sayede makul bir gelir elde edebilmesi hedefleniyor.

Bu yeni özellik henüz etkin değil. Etkinleştirildiğinde ise videonun altında bir applause butonu olacak ve buna basıldığında 2 dolar, 5 dolar, 10 dolar ve 50 dolar seçenekleriyle tek seferlik bahşiş verilebilecek.

youtube sosyal medya

Haber hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

5.Instagram TikTok Paylaşımlarını İstemiyor

Instagram, kullanıcıların Reels üzerinde geri dönüştürülmüş ve düşük çözünürlüklü TikTok videolarını yayınlamalarını istemiyor.  Bunun için TikTok filigranı içeren Reels videolarının değerini düşürecek bir güncelleme yapıyor.

Reels ve TikTok’un formatları aynıdır, bu yüzden kullanıcılar videoyu her iki platformda da yayınlama eğilimi içerisindedirler. Fakat TikTok’a yüklenen videolar bir filigran alır. Bu videoları Reels’te yayınlayan kullanıcılar terfi ettirilemeyebilir. Instagram bu videoları yasaklamayacak veya gizlemeyecek fakat bu videolar Reels akışında görünmeyebilecek.

Reels, TikTok gibi bağımsız bir uygulamaya sahip değildir. Instagram, kullanıcıların TikTok veya herhangi bir platformda olan videoları değil, Instagram’ın kendi kitaplığında bulunan müzikleri ve filtreleri kullanarak Reels için yeni ve özgün içerikler oluşturmasını amaçlıyor.

tiktok instagram sosyal medya

Daha detaylı bilgi için tıklayınız.

6. Twitter Ücretli Abonelik Dönemine Hazırlanıyor

Twitter, 2021’de abonelik hizmetleri ve diğer ücretli erişim özelliklerini kullanıcıya sunma planları olduğunu doğruladı. Bloomberg’in yayınladığı bir raporda, bağış, profil özelleştirmeleri ya da “gönderiyi geri al” seçeneği gibi kullanıcıya yönelik ücretli özellikler olabileceği yer alıyor.

Twitter reklam gelirlerini desteklemek için çeşitli model araştırmaları ve denemeleri yaptığını doğruladı, fakat bunların ne olacağına dair ayrıntılar vermedi.

twitter

Daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

7.TikTok Universal Music ile Anlaştı

TikTok ve Universal Music Group 8 Şubat’ta ittifakını duyurdu. TikTok kullanıcıları UMG’nin tüm müzik kataloğundan faydalanabilecek. Aynı zamanda UMG sanatçıları ise tazminat alacak ve şarkılarıyla veya müzikleriyle viral olabilme şansına sahip olacaklar.

tiktok umg

Universal Music Group tarafından yayınlanan ittifak duyurusu için tıklayınız.

8. Instagram Uzun Süredir Beklenen Özelliği Kullanıma Sundu

Artık “recently deleted” özelliği ile silinen gönderiler geri gelebilecek. Instagram’da, videolar, fotoğraflar, reels, IGTV videoları ve hikayeler dahil olmak üzere silinen içerikleri geri yüklemenize olanak tanıyan bir “yakınlarda silinenler” özelliğini kullanıma sunuldu.

2 Şubat’ta Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre, silinen fotoğraf, video veya IGTV içeriği klasörde 30 gün kalacak, dokunulmazsa otomatik olarak silinecek. Hikayeler için ise bu süre 24 saat.

Instagram, bilgisayar korsanlarına karşı önlem amaçlı, kullanıcıların bu özelliği kullanırken hesap sahipleri olduklarını doğrulamalarını isteyecek.

Klasöre ulaşmak için: Ayarlar>Hesap>Yakınlarda Silinenler

instagram sosyal medya

Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

9. Youtube, Genç Çocuklar İçin Ebeveyn Denetim Özelliklerini Kullanıma Sunacak

Bu özellik Youtube Kids sınırlarını aşmış, 9 yaş ve üstü çocuklar hedeflenerek geliştirilmiştir. Ebeveynler denetimli bir Google hesabı aracılığıyla daha sınırlı erişim olanağı sağlayacak. Bu özellik çocukların ne izleyebileceğini ve aynı zamanda ne yapabileceklerini (video oluşturma, yorum yapma gibi) de sınırlayacak.

Ebeveynler, küçük çocuklar için “keşfedin” ayarını etkinleştirerek 9 yaş ve üstü gruba hitap edebilecek daha fazla video seçeneğine erişim iznini vermiş oluyor.

Gençlere yönelik olarak ise “Daha Fazlasını Keşfedin” ayarın etkinleştirilebilecek. Bu ayar etkinleştirildiğinde ise canlı yayınları da içeren daha büyük bir video havuzuna erişim sağlanabilecek.

youtube sosyal medya

Daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Share your thoughts